DZIEŃ TYGODNIA | GODZINY OTWARCIA |
Poniedziałek | 12.00 - 21.00 |
Wtorek - Sobota | 12.00 - 22.00 |
Niedziela | 12.00 - 21.00 |
Nasza restauracja to zaproszenie na spotkanie z poezją smaku kuchni polskiej i brazylijskiej. Potrawy tworzone są w oparciu o tradycyjne receptury, które pieszczą smakiem niejedno, nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Nasi kreatywni i wykwalifikowani kucharze zaskoczą Państwa swoją pomysłowością, smakiem jak i sposobem serwowania dań, a miła i zawsze uśmiechnięta obsługa będzie tworzyć otoczkę wygody i klasy w każdym tego słowa znaczeniu.
Charakteryzuje nas: dobry gust, wyśmienity smak, profesjonalizm, piękne wnętrza oraz traktowanie każdego klienta indywidualnie.
Restauracja „Pan Piero” to unikalne miejsce pod każdym względem. Pierwsze skrzypce w tym poemacie smaków odgrywa Szef Kuchni, który na swojej mapie kulinarnych doświadczeń był już Szefem Kuchni w restauracjach w Karpaczu, Wrocławiu, Pogorzelicy, gdzie tworzył fajerwerki kulinarnego kunsztu m.in. dla Prezydentów RP: A. Kwaśniewskiego, L. Kaczyńskiego oraz B. Komorowskiego, a także osób z pierwszych stron gazet – gwiazd estrady, telewizji, celebrytów. Szef Kuchni i jego team uwielbiają eksperymentować ze smakiem, serwując autorskie dania, do których przygotowania zawsze wykorzystują regionalne, najświeższe składniki.
Celem jaki postawił przed sobą Szef Kuchni restauracji „Pan Piero” było stworzenie miejsca, gdzie Goście - poczują się wyjątkowo i będą mogli spotkać się przy „dobrej kuchni” - a kucharze są zawsze otwarci na ich propozycje i sugestie. W restauracji „Pan Piero” istnieje możliwość porozmawiania i ustalenia sposobu przygotowania dania bezpośrednio z Szefem Kuchni przygotowującym konkretną potrawę. Ogromne doświadczenie i wiedza kucharzy, a także zaplecze pozwalają również na przygotowanie specjalnych, dedykowanych dań z poza menu.
Daniem, które osobiście poleca Szef Kuchni jest wspaniała polędwica wołowa Casino w sosie z borowików szlachetnych: „to wspaniałe połączenie najwyższej jakości wołowiny z bardzo aromatycznym sosem z borowików, które serwowane wraz z lampką czerwonego wina gwarantuje niezapomniane, spektakularne doznania kulinarne”.
Kucharze restauracji „Pan Piero” w Gryficach bardzo chętnie przygotują także catering do domu swoich Gości, układając specjalne menu według życzeń i sugestii klientów, a także w zależności od charakteru imprezy czy pory roku.